Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Datautvikling samler inn og bruker personopplysninger.


Oslo 11. mai 2018
John Farvik, behandlingsansvarlig hos Datautvikling AS

Datautvikling AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, skal det tydelig fremgå under hvert enkelt punkt/område. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandling av personopplysninger på Datautviklings nettsider

Datautvikling markedsfører og selger produkter og tjenester utelukkende til bedriftskunder. I den forbindelse lagrer Datautvikling personopplysninger om ansatte hos kunder.. Personopplysninger vi lagrer:

  • Kontaktinformasjon: navn, stilling, telefonnummer og e-post adresse.
  • E-post kommunikasjon relatert til markedsføring, salg og bruk av våre produkter. 
  • Brukernavn, passord (enveiskryptert og kan ikke hentes ut) og mobilnummer for kontaktpersoner som har registrert seg i vår web-butikk. 
  • Bestillinger/ordre på vegne av våre kunder blir også lagret med informasjon om hvem som faktisk bestilte/registrerte ordren.

Nettstatistikk

Datautvikling samler inn avidentifiserte opplysninger om en ikke pålogget besøkende på Datautvikling.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi benyttes oss av funksjonaliteten "IP Anonymization in Google Analytics" der eksempelvis en ip-adresse 160.68.20.90  blir til 160.68.20.0Datautvikling benytter ikke andre analyseverktøy enn Google Analytics og dataene overføres således ikke av Datautvikling, til andre systemer eller andre aktører for videre analyse. 

Skytjenester vi benytter

Datautvikling benytter skytjenester som del av vår virksomhet. Nedenfor har vi listet opp de systemer vi benytter som inneholder personopplysninger for ansatte hos våre kunder og partnere. 

  • Web-butikk: våre kunder kan registrere seg med navn, e-post og mobilnummer. Dette er hovedkanal for bestilling av Datautviklings produkter og tjenester. Datautvikling registrerer også kunder og kontaktpersoner som del av prosess med å etablere et nytt kundeforhold om disse ikke har registrert seg selv. Forutsetning for å være kunde og bruker av Datautviklings produkter. 
  • Salgsstøtte/Fakturering: Datautvikling bruker datautvikling.no og fiken.no der vi fakturerer og registrerer kunder og kontaktpersoner som ønsker seg tilbud på noen av Datautviklings produkter og tjenester. Datautvikling kan slette, eventuelt anonymisere data her på kundens forespørsel på et senere tidspunkt. Vi lagrer også e-post kommunikasjon relatert til kjøpsprosessen.
  • Supportsystem; kunderservice/support foregår via e-post kommunikasjon. Denne informasjon er relatert til bedriftens bruk av våre produkter/tjenester og er viktig dokumentasjon som ikke kan slettes. 
  • E-post kommunikasjon benytter vi office365 mellom ansatte hos Datautvikling og våre kunder og partnere.
  • Backupmeldinger, ansvarlig kontaktperson hos våre kunder er registrert med navn og e-post adresse i backupløsningen for utsendelse av driftsmeldinger. 

 

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin/enhet når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger i brukers kommunikasjonsutstyr, eller å skaffe seg adgang til slike, er ikke tillatt uten at brukeren er informert om hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen, hvem som behandler opplysningene, og har samtykket til dette. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

  • JSESSIONID; dette er en «sesjons-cookie» som fjernes fra din datamaskin/mobil når du lukker nettleseren. Denne cookie-en har en referanse-ID til en sesjons fil på webserveren. Sesjonsfilen inneholder ikke-personlige data. Nødvendig for at anonyme brukeren kan ha hver sin handlekurv, favoritter, osv. Sesjonsfilen slettes automatisk etter at brukeren har lukket nettleseren eller vært inaktiv, og lagres således ikke permanent. Kun systemadministratorer har tilgang til disse sesjonsfilene.
  • Google Analytics/Google Tag Manager; legger igjen informasjonskapsler på din maskin (disse begynner med _ga, _gat og _gid). Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi benyttes oss av funksjonaliteten "IP Anonymization in Google Analytics" der eksempelvis en ip-adresse 160.68.20.90  blir til 160.68.20.0. Datautvikling benytter ikke andre analyseverktøy enn Google Analytics og dataene overføres således ikke av Datautvikling, til andre systemer eller andre aktører for videre analyse.

Informasjonskapsler datautvikling.no
Datautvikling benytter følgende trackere på webshopen.

  • AddThis; denne brukes til å dele nettsider via sosiale kanaler. Trackerne til AddThis samler inn mye av de samme dataene som Facebook og Google.
  • ShareThis; denne brukes til å dele innhold på våre nettsider. Trackerne til ShareThis samler inn mye av de samme dataene som Facebook og Google. 

 

Sikkerhetssertifikat (SSL)

Det er trygt å besøke dette nettstedet og nettstedet vårt har sikkerhetssertifikat som bekrefter nettstedets identitet  og sikrer at all kommunikasjon er kryptert. Vi benytter anerkjente sikkerhetssertifikat fra DigiCert Inc. og GlobalSign.  

Formålet med kryptering er å sikre en trygg datakommunikasjon mellom server (vårt nettsted) og klient (din nettleser). Dette inkluderer et digitalt sertifikat som skal bevise at nettstedet og dets avsender er ekte. 

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Datautvikling har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av Datautviklings systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Datautvikling ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

For mer informasjon om lover og rettigheter henviser vi til Datatilsynets nettsider

 

Datautvikling AS | Olaf Schousvei 7 | 0572 Oslo | salg@datautvikling.no
Handlevogn
Vis priser inkl. mva?
Varer: 0 StkSum: kr 0